• Начало »
  • Политика за защита на личните данни
Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни

Настоящата политика има за цел в съответствие с изискванията за информираност по чл. 13 и чл. 14 от ОРЗД да Ви информира за извършваните от София Мода 2017 ЕООД, ЕИК 204809930, със седалище и адрес на управление: гр.Сандански, ул. Първи май №9, представлявано от София Атанасова, дейности по обработване на лични данни, целите, за които се обработват данните, мерките и гаранциите за защитата на обработваните данни, правата Ви и начина, по който може да ги упражните, в съответствие с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС от 27.04.2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (по-долу само „Регламент 2016/679“ или „ОРЗД“) и другите приложимите актове на Европейския съюз и на Република България.
Легални дефиниции и термини
1. Данни за администратора и за контакт с него.
София Мода 2017 ЕООД, ЕИК 204809930, наричана по долу само Дружество/то, е юридическо лице, вписано Агенция по Вписванията – Търговски Регистър, е администратор на личните данни, които се обработват при или по повод осъществяване на дейността му, като седалището и адресът на управление на управление: гр.Сандански, ул. Първи май №9, на който може да изпращате по пощата искания като администратор на данни
Исканията си може да отправяте и на електронен адрес: info@novelo.bg
Видове лични данни, които се обработват.
Личните данни, събирани и обработвани от Дружеството, са за целите на изпълнение на изпълнение на предоговорните и договорни отношение между двете страни, както и относно инфомационните бюлетини:

- Идентифициране: Имена (лично и фамилно име),
- Контактна информация: Адрес, е-майл, телефонен номер
- Информация относно плащанията: Номер на банковата сметка, иинформация за доставчика на платежни услуги и друга информация нужна да се осъществи плащането изисквана от оператора на платежни услуги.

1.1. Когато Дружеството обработва данни въз основа на съгласие на субекта, личните данни се обработват само ако лицата свободно, конкретно, информирано и недвусмислено са изразили своето съгласие за обработването.
1.2. Обработването на данни се извършва за конкретните и точно определени от закона цели, като данните се обработват законосъобразно и добросъвестно и не могат да се обработват допълнително по начин, несъвместим с тези цели.

2. Цели и основания за обработване на лични данни, категории обработвани данни.

При упражняване на дейността си Дружеството обработва лични данни на свойте Ползватели, Контрагенти и Клиентите, основно в изпълнение на свои договорни отношения, законови задължения, изрично съгласие и легитимен интерес за защита на пратвата ни, включително както и на задължения съгласно действащото българско законодателство, включително и съгласно задълженията вменени в Закона за счетоводството и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), Закона за защита на потребителите.
Ние обработваме предоставените от вас лични данни, съгласно следните основания:
а) Обработването е необходимо за изпълнението на СКЛЮЧЕНИЯ ДОГОВОР, по който субектът на данните е страна, или за предприемане на стъпки по искане на субекта на данните преди сключването на договор; (съгласно чл. 6, пар. 1, б. „б“ от Регламента)
б) Субектът на данните е дал СЪГЛАСИЕ за обработване на личните му данни за една или повече конкретни цели; (съгласно чл. 6, пар. 1, б. „а“ от Регламента)
в) Обработването е необходимо за спазването на ЗАКОНОВО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, което се прилага спрямо администратора; (съгласно чл. 6, пар. 1, б. „в“ от Регламента)
г) Обработването е необходимо за защита на ЛЕГИТИМНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ (съгласно чл. 6, пар. 1, б. „е“ от Регламента)

Събираме и обработваме личните Ви данни, които Вие ни предоставяте по повод на:
- Сключване и осъществяване на договора за покупко-продажба
- Счетоводни цели
- Статистически цели
- Доставка на поръчаните продукти и услуги
- Регистрация за нашия безплатен информационен/рекламен бюлетин
- За информиране на промоции, нови продукти и оферти
3. Категории получатели на данни извън Дружестовото.
Дружеството разкрива лични данни на трети страни и получатели в изпълнение на сключени договор, както и а ако е налице законово основание за получаване на данните.
- Куриерски фирми и пощенски оператори – за нуждите на осъществяване на доставка на стоките обект на сключен договор;
- Банки и доставчици на платежни оператори за нуждите на извършвани плащания;
- Счетоводна фирма, във връзка с обработването и изготвянето на счетоводни документи;
Извън случаите в изпълнение на договора, получатели на данни съобразно конкретния случай могат да бъдат:
- Държавни органи и органи, натоварени с публични функции, в рамките на техните правомощия (НАП, МВР и други);
- Комисията за защита на потребителите;
- Комисията за защита на личните данни;
- Предоставяне на информация на съда;

4. Срок за съхранение на данните.
Като администратор на данни Дружеството обработва данни за период с минимална продължителност съгласно целите за обработка и предвиденото в действащото законодателство в съответствие с принципа за ограничение на съхранението.
Данни се съхраняват за срок, според вида на данните, определящи законовото задължение за обработването, включително съхраняването им. След отпадане на задължението за съхраняване или срока за който е определен, данните се унищожават и/или изтриват.
5. Права на физическите лица-субекти на данни.
Предприетите мерки за защита на личните данни в съответствие с изискванията Регламент 2016/679, са насочени към осигуряване правата на субектите, чиито лични данни се обработват, а именно:
- Право на достъп;
- Право на коригиране на неточни или непълни данни;
- Право на изтриване (правото да бъдеш забравен), ако са приложими условията на чл. 17 от РЕГЛАМЕНТ 2016/679;
- Право на ограничение на обработването;
- Право на преносимост на данните, ако са налице условията за преносимост по чл. 20 от РЕГЛАМЕНТ 2016/679;
- Право на възражение, ако са налице условията на чл. 21 от РЕГЛАМЕНТ 2016/679.
- Право субектът на данни да не бъде обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране.
Горните права може да упражните чрез отправено искане до Дружеството (писмено или по електронен път) в което следва да посочите конкретно Вашето искане. Искането следва да бъде подписано и изпратено на адреса на Дружеството или на е-майл: info@novelo.bg
Право на жалба до Комисия за защита на личните данни или до съда
Ако смятате, че са нарушени Ваши права по Регламент 2016/679, може да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни
Адрес: гр. София,п.код1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: (02) 91 53 518, Ел.поща: kzld@cpdp.bg ; Интернет сайт: www.cpdp.bg

6. Предаване на лични данни в трети страни или международни организации.
Дружестото не предава обработваните лични данни в трети държави или международни организации.

7. Въведени мерки за защита на личните данни.
С Вътрешни правила са въведени мерки за ефективна защита на обработваните лични и възможност за упражняване правата на субектите на данни, предвидени в РЕГЛАМЕНТ 2016/679.